lördag 16 oktober 2010

Funderar på...

... antalet aborter i Sverige som jag tycker är anmärkningsvärt hög. Vad kan det bero på att så många graviditeter i Sverige slutar med abort? Kan inte folk få tag i preventivmedel? Vet inte svenskarna hur barn blir till?

Brist på preventivmedel kan inte vara svaret, för det är lättare att få tag i preventivmedel än penicillin i Sverige. Det finns en uppsjö av preventivmedel, nu även för män. Kondomer finns att köpa i varje kiosk och kan fås gratis på mödravårds- och ungdomsmottagningar. Brist på preventivmedel kan inte vara svaret.

Vet inte svenskarna hur barn blir till? Alla svenskar har sexualundervisning i skolan, så det kan inte heller vara svaret.

Jag misstänker starkt att det beror på den liberala abortlagstifningen. Folk vet att de, även om de slarvar med preventivmedel, slipper konsekvenserna av sitt sexliv. Man har absolut rätt att göra abort och behöver inte ens uppge skäl.

Jag som, efter två graviditeter, är övertygad om att det är ett barn med egna mänskliga rättigheter från själva befruktningsögonblicket blir bedrövad av Sveriges abortstatistik. Jag sörjer över dessa barn som inte får födas. Jag sörjer över dessa kvinnor som inte får uppleva glädjen att hålla sitt nyfödda barn. Jag sörjer över ett samhälle som lägger ner miljontals kronor på aborter samtidigt som man lägger miljontals kronor på konstgjorda befruktningar. Jag förstår inte hur man tänker...