måndag 29 november 2010

Jesu Fötter eller Hans Ansikte?

När du ser Jesus (på en bild eller i ditt inre), vad ser du? Ser du Hans fötter eller ser du in i Hans ögon?

När man har dåligt samvete för något törs man inte lyfta blicken. Den fastnar på Herrens fötter och man vågar inte mer än så. Samvetet anklagar mig och jag mår dåligt över min synd. När man bestämt sig för att gå till bikt och gör sin samvetsrannsakan är det som att lyfta blicken till Jesu Hjärta. Man ser kärleken men man ser också att Hans Heliga Hjärta är sårat. Man ser vad man gjort mot Honom.

När man sedan går till bikt är det som att lyfta blicken och se in i Jesu ögon. Där möter man Kärleken. Där ser man enbart förståelse och förlåtelse. Där ser man Sanningen, om Honom och om oss. Man ser att vi är önskade, älskade, sökta och efterlängtade av Gud. När man biktar sig tar man ansvar för sina brister, växer i förståelse och inser vem man är och vem Gud är. För när man ser in i Jesu ögon möter man kärlek, acceptans, godhet och ljus. Det egna hjärtat vidgas när det möter sådan kärlek.

Vad vill du se? Din synd och Jesu fötter? Eller Hans barmhärtiga kärlek och värmen i Hans ögon? Bikta dig i advent, så får du Hans kärlek i överflödande mått och kan fira jul genom att se in i Jesusbarnets ögon...