söndag 11 mars 2012

När det inte går som vi vill...

Så var den svenska Melodifestivalhysterin över för denna gång. Loreen (från Västerås!) vann välförtjänt.

Danny (som jag gillar) kom tvåa och han var mycket besviken. Jag förstår det. Han satsade allt på att vinna. Jag såg ett klipp på webbtv i går där han berättade att hans mamma varit i kyrkan och bett för honom och att allt då skulle gå bra.

Det gick bra. Han gjorde en lysande show, visade sin av Gud givna talang och gav publiken allt. Men jag misstänker att Danny inte tycker att det gick bra. Hans besvikelse var mycket synlig...

Ibland när vi ber tänker vi att nu ska Gud ge oss det vi vill ha. Som om det vore en önskelista till tomten eller en beställning från roomservice. Be så ska du få. Men Gud är varken tomten eller hotellpersonal. Han ger dig inte alltid det du vill ha. Men Han ger alltid det som är BRA för dig.

Jag vet inte vad vår Herre vill lära Danny genom detta. Men jag är övertygad om att det finns en mening med det och med allt annat. I Skriften lär oss ju Herren att på oss är t.o.m. hårstråna på huvudet räknade och inte ens en sparv faller till marken utan att Han vet om det. Inget faller utanför Hans kärleksfulla plan för oss.

Jag hoppas Danny har en god präst som kan vägleda honom genom denna besvikelse, så att han kommer ur den stärkt i sin katolska tro och med en djupare insikt om Guds godhet och ledning.

(Dagen skrev häromdagen om Dannys tro, fast artikeln nämner inte att han är katolik)