måndag 25 februari 2013

Stå fasta i tron

Om några dagar är Petri stol tom. Världen firar triumfer i att frossa i skandaler och skvaller. Men Kyrkan står fast i bön och förtröstan. Det kanske stormar på ytan, men på djupet är det lugnt.

Johannes Paulus II:s första ord som påve var: Var inte rädda. Vi behöver inte frukta. Guds löften står fast. Han har lovat att aldrig överge Sin Kyrka, att aldrig lämna oss.

Känner du dig orolig ändå? Gå till kyrkan, sitt en stund framför Tabernaklet. Han finns där, lika nära som alltid. Han ser på dig med Sina varma ögon, Han sträcker ut Sina starka armar mot dig.

Var lugn. Förtrösta på Honom. Han sviker aldrig.

"Därför vill jag falla på knä för Fadern, efter vilken allt vad fader heter i himlen och jorden har sitt namn. Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin Ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, till hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus, i alla släktled i evigheters evighet, amen." (Ef 3:14-21)