onsdag 12 november 2014

Svenskt debattklimat

Läser på nätet om hatet mot Marcus Birro och blir alldeles förfärad. Vad har vi för debattklimat i det här landet? Läs vad Lukas Berggren skriver i Världen i dag.

När någon inte delar mina åsikter, ska jag då ha rätt att tysta honom/henne? När någon säger något som inte är politiskt korrekt, ska den personen då tvingas att tiga för att slippa hotas till livet?

Vad har hänt med Sverige? Hur har det blivit så här? Varför kan så få idag skilja mellan sak och person? Att gå till personangrepp bara för att någon har en annan åsikt. Att säga att man inte får uttala sig för att man tillhör fel grupp.

Orsaken till att man inte kan kommentera på min blogg är att jag fått kommentarer som är, minst sagt, respektlösa, för att uttrycka sig milt. Jag funderade på att lägga ner bloggen, men i stället tog jag bort möjligheten att kommentera. Nej, ingen har hotat mig till livet. Ingen har sagt sådana saker om mig som de sagt om Marcus Birro. Jag jämför inte mig med honom. Men jag vill inte låta mig tystas. Jag hävdar min rätt att uttrycka min tro och mina åsikter. Jag hävdar min rätt till yttrandefrihet och religionsfrihet. Jag vägrar låta mig tystas av de politiskt korrekta som hatar min Kyrka.

Och ja, jag hävdar Marcus Birros rätt att uttrycka sina åsikter, både om Sverige och om islam och om kristendomen och allt annat.

Jag hävdar också att man visst har rätt att kritisera Marcus Birros åsikter, om man har en annan, men man har inte rätt att hota honom till livet för hans åsikters skull.

Demokrati, yttrandefrihet, religionsfrihet. Värt att stå upp för. Värt att kämpa för.