torsdag 4 augusti 2016

#mittkors

Det är förföljelsetider nu för våra kristna bröder och systrar världen över. Martyrskapet är något många har ställts inför i dessa dagar. Här i vårt fortfarande relativt trygga Sverige har vi inte fått martyrer än, men vem vet när vi får det? Förr snarare än senare, är jag rädd... Det är en tid för mod nu. En för att stå upp för det vi tror på. Det finns så mycket hat i världen och vi måste som kristna sprida Guds kärlek till människorna. 

Vi får inte hata dem som förföljer oss. 

Vi får inte hata dem. 

Vi ska älska dem, välsigna dem, be för dem. Förlåta dem. Då känner Fadern igen Sin Son i oss. Då är vi kristna när vi gör som Kristus och ber: Fader, förlåt dem. 

Kristendomen är ingen religion för bekväma mesar. Det är en religion för radikala, modiga, trofasta män och kvinnor. Män och kvinnor, som när de radikaliseras, sprider kärlek och godhet omkring sig och som ber för dem som hatar. 

Det enda en kristen får hata är synden. Allt annat ska vi älska, för då blir vi mer och mer som Sonen. 

Och då kommer världen att känna igen Honom. Då kommer världen att omvända sig. 

Det är en tid för mod nu. En tid att stå upp och visa upp våra kors. För i Korset finns världens räddning. Hans Kors är vårt enda hopp. 

Ingen kristen utan ett kors. #mittkors tar jag inte av mig. Om martyriet kommer ber jag om nåden att få vara trogen intill slutet.